2. PRODAJNA KONFERENCA, ZAGREB, 2. 6. 2017

Od Vardara do Triglava …

ZNANOST KOJA NIKADA NE SAZNAJE SVE

U međuljudski komunikaciji su vrlo važne polazne točke za prosudbu ljudskih karaktera.

LICE: izdava sva ljudska emocionalna stanja, od najsuptilnijih emocionalnih impulsa do sirove provale ljutnje, osvete i ljubomore.

ČELO izdava pitanje mira ili nemira u duši, stupanj pažnje i znatiželje koja se posveti neki stvari, ovisno od toga je li opušteno ili napeto, glatko ili naborano, ili tvrdoglavo namršteno, ili možda izobličeno od brige i truda.

NOS izražava sve što se odnosi na ponos ili oholost, taštinu i samodopadljivost. Ako nas svlada pohlep, ako smo znatiželjni ili ako obratimo pažnju, proširimo nosnice.

USTA. Strastvena želja ogleda se u našobljenim usnama, dok izdava produžena gornja usna sabrano razmišljanje, stisnute usne pa bijes i zavist.

OKO je najzanimljivije i važno ogledalo svih ljudskih mentalnih impulsa i raspoloženja; pažljivom promatraču često na prvi pogled otkriva pogled više kao sat vremena razgovora.

Istovremeno podsjetimo se na ljudski temperament, kao na obliku i način opće reakcije (osobito emocionalne i savitljive). Prema klasičnom učenju Starog svijeta razlikujemo četiri vrste temperamenta.

FLEGMATIK je spor u svemu što radi, je hladnokrvan i ravnodušan, rijetko pokazuje uzbuđenje; naginje se metaboličkim bolestima, reumatizmu i dijabetesu.

KOLERIK je svadljiv, gnjevan, nezadovoljan sam sa sobom i s drugima, živčan i iritabilan; je sklon bolestima srca, jetre i žuči.

MELANKOLIK je otužan i nezadovoljan, sanjalački, sklon ka živčanim i mentalnim poremećajima, brzo je očajan, a zatim je sav iz sebe.

SANGVINIK je živahan i pristupačan čovjek koji ima pozitivan stav prema životu, često je razigran, hrabar i odlučan; izražava najjači lik a to je neozbiljnost; čak i bolesti puste na njemu pomale tragove.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Kolačiči, koji su nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services
Scroll to Top