Dragica Korenjak

Moja zgodba

Diplomirana managerka poslovnih sistemov

Dragica Korenjak

Sem samostojna svetovalka in motivatorka prodajnih mrež v Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Srbiji ter Črni Gori.

Na področju trženja in vodenja imam 30 let delovnih izkušenj. Enajst let sem uspešno vodila hčerinsko podjetje zavarovalnice Maribor ZM Agento d.o.o., ki je kot zavarovalno zastopniška družba spadala med najuspešnejše agencije v Sloveniji na področju trženja življenjskih zavarovanj. Podjetje je dvakrat osvojilo naslov SLOVENSKE GAZELE in s tem spadalo med 500 najhitreje rastočih podjetij v Sloveniji.
V Pozavarovalnici Sava sem bila svetovalka uprave za razvoj prodajnih mrež na trgih JV Evrope (Srbija, Makedonija,Črna Gora in Kosovo).

Moj moto življenja in dela

Vedno obstaja nekdo nekje, ki vam lahko pomaga, le poiskati ga morate.

Svojo kariero nadaljujem kot samostojna svetovalka in motivatorka prodajnih mrež v Sloveniji, Hrvaški, Bosni in Hercegovini, Srbiji ter Črni Gori.

MOJI USPEHI

Moj največji uspeh

Moj največji uspeh svetovanja in izobraževanja v letu 2014 je povečanje prodaje za kar 59%. Več let sem predavala na poslovni šoli Gea College. Leta 2001 sem prejela priznanje za najuspešnejšo podjetnico na podlagi poslovnih rezultatov v letu 2000.
Moje delavnice tehnik prodaje in vodenja prodajnih mrež je obiskovalo preko 25.000 udeležencev.
Programi seminarjev omogočajo posameznikom, da postanejo bolj pozitivni, osredotočeni in sposobnejši dosegati svoje cilje.

SLOVENSKA GAZELA

Naša zavarovalna zastopniška družba ZM Agenta se je dvakrat uvrstila med 500 najhitreje rastočih podjetij v Sloveniji in prejela naziv SLOVENSKA GAZELA. 

 

CETIFIKAT KAKOVOSTI

Bili smo prva in edina zavarovalna zastopniška agencija s certifikatom kakovosti ISO 9001-2000. Preko 1.200 sodelavcev je opravilo uspešno prakso za pridobitev licence za zavarovalnega zastopnika.

PODJETNICA LETA

Leta 2001 sem prejela priznanje za najuspešnejšo podjetnico na podlagi poslovnih rezultatov v letu 2000.

IZOBRAŽEVANJE DRUGIH

Mojih seminarjev se je udeležilo preko 25.000 udeležencev, od Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Kosova, vse do Makedonije, iz različnih področij dela, kot so zavarovalništvo, bančništvo, posredništvo, iz gospodarskih zbornic in univerz, kar dokazuje da morata biti TEORIJA in PRAKSA tesno povezani. Prodala sem tudi 3.200 izvodov mojih knjig.  Na seminarjih predstavljam preizkušen sistem učinkovitih idej, ki jih lahko uporabljate pri vašem postopnem izboljšanju na vseh področij življenja in dela.

Predavala sem na MEDNARODNI ZNANSTVENI  KONFERENCI V OPATIJI

Na 20. mednarodni znanstveni konferenci »DRUŠTVO i TEHNOLOGIJA 2013 – Dr. Juraj Plenković v Opatiji, sem predstavila temo z naslovom: “Pomembne razlike med finančno piramido in mrežnim marketingom”.                                                        “

NENEHNO SE IZOBRAŽUJEM

»Edini atribut, ki ga bodo direktorji v prihodnosti potrebovali za uspeh, na katerega stavim, je radovednost. Iz radovednosti izvirata učenje in nove ideje. V podjetjih, ki se zelo hitro spreminjajo, boste imeli resnične težave, če niste radovedni, če se ne učite ali če nimate novih idej.

Na ALMA MATER EUROPAEA – ECM sem diplomirala leta 2011 in pridobila naziv diplomirana managerka poslovnih procesov. Diplomo mi je podelil prof.dr.Ludvik Toplak.

Zame je bil najboljši seminar od Brian Tracy, ki je eden vodilnih ameriških govornikov in voditeljev seminarjev.

Kot HUMANITARKA sem vrsto let aktivna v Društvu rejniških družin v Sloveniji.

Skupaj s prof. emeritus dr. sc. Šime Ivanjkom sem organizirala 

PRVO MEDNARODNO KONFERENCO ZA ZASTOPNIKE IN POSREDNIKE V ZAVAROVALNIŠTVU 

ICABI 2014 

v Mariboru, kjer je bilo prisotnih  240 udeležencev iz 11 držav.

Bila sem SOUSTANOVITELJICA IN DIREKTORICA PRVEGA INŠTITUTA ZA ZAVAROVALNIŠTVO v Mariboru.

Bila sem PREDSEDNICA ZDRUŽENJA ZAVAROVALNIH AGENCIJ SLOVENIJE, ki pokrivajo največji tržni delež v prodaji zavarovalnih produktov v Sloveniji.

Leta 2020 sem bila izbrana za drugo naj govornico na dogodku 500 podjetnic.

Članica LIONS kluba Maribor  ZARJA

Kaj pravijo o meni ...

Dragica je ena najbolj srčnih predavateljic, kar jih poznam. Z iskreno vero v dobro v ljudeh s svojimi predavanji vzpodbudi občutek da je vse mogoče in da smo vsi lahko zmagovalci. Njena toplina poboža dušo in zaneti ogenj v njej,potem pa je na nas,da pogumno in uspešno stopamo naprej.
Znanstveno in novo komunikacijsko obdobje spreminja poglede na upravljanje z informacijami in pospešuje komunikacijo. V sodobni komunikacijski družbi preteklost postane sedanjost, ki se vedno prelevi v novo strateško komunikacijsko prihodnost. Strateški komunikacijski management, ga.Dragica Korenjak, razume kot teoretično in praktično zasnovano komunikološko didciplino, ki se razvija v luči optimalnih družbenih, korporacijskih, političkih in marketinških modelov informiranja in globabalno-spletnega komuniciranja na principu: think global, act local. Dragica Korenjak in njen uspeh potrjujeta da sta za uspeh potrebna komunikološka teorija in praksa. Je predavateljica, kjer ji tudi študentje zelo radi prisluhnejo, saj s svojim delom nudi pomoč ljudem pri gradnji uspešnega osebnega in strokovnega komunikacijskega življenja.
Dragica Korenjak je ena največjih strokovnjakov za prodajo, motivacijo in poslovni uspeh. Če se želite naučiti veščin, ki delujejo v praksi in so povezane s teorijo, je Dragica pravi naslov. Dragica ni teoretičarka. Dragica je uspela v praksi in zdaj to znanje uspešno prenaša na druge. Bila mi je tudi vzor, ko sem pred petindvajsetimi leti začel svojo kariero.
Dragico sem spoznal na mednarodni konferenci ICABI v Mariboru. Njena energija in organizacijske sposobnosti so me motivirale, da sem jo prosil za možnost sodelovanja z Merkur zavarovalnico v BiH. Prvi seminar sva organizirala v Istambulu in to za najboljše sodelavce iz agencij naših strateških partnerjev. Po seminarju smo dosegli rezultate, ki so bili dvakrat večji od planiranih. Danes je Dragica poslovni partner našega podjetja za izobraževanje sodelavcev iz štirih strateških agencij našega partnerja v BiH, kot tudi za prodajne mreže v Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, BiH in Črni Gori. Veliko izkušenj, ki jih ima v sebi in velika želja da to znanje prenese na sodelavce v prodaji zavarovanj, uvršča Dragico na seznam najboljših predavateljev in trenerjev v prodaji zavarovanj. Najbolj pri njej cenim pripravljenost, da se tudi dama uči od tistih katerim predava.

Skrivnost uspeha v mrežnem marketingu

KNJIŽNE PUBLIKACIJE

Moji partnerji

- Zavarovalnice in pozavarovalnice -
- Agencije za sklepanje zavarovanj -
- Javne institucije -
- Fakultete in izobraževalne institucije -
- Storitvena podjetja -

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke