Vodenje

SEMINARJI IN IZOBRAŽEVANJA
IZVEDBA SEMINARJA

Vrhunsko vodenje

Uporabljajte zlato pravilo vodenja:

Ravnajte z ljudmi tako, kot si želite, da bi vaš šef ravnal z vami.

V današnjem  svetu uspevajo predvsem ljudje, ki so vizionarski, pogumni in izvirni ter so po drugi strani prilagodljivi ter ljudje akcije – znajo preiti od besed k dejanjem. Voditeljev najboljši zaveznik je njegov oziroma  njen lastni zgled.

Nihče se ne rodi kot vodja, v vodjo se razvijaš. Ena od lastnosti vodje je , da zelo preudarno usmerja svoje moči in moči drugih. Vodenje je neprekinjen tok aktivnosti, in vprašati se morate,s katerimi aktivnostmi morate začeti že danes, da se bo vaša vizija uspeha uresničila. Vodenja je akcija ne pozicija. Vedno iščete hitrejše, nove, lažje in boljše načine, da sodelavci dosežejo določene rezultate in osebne uspehe.

Aristotel je nekoč dejal: “ Modrost ja enaka kombinaciji izkušenj in refleksije.”

 Uspešni in manj uspešni vodje preizkusne probleme rešujejo enako dobro. Razlika je le ta, da vodje, ki nenehno napredujejo v realnih okoliščinah sprejemajo odločitev in nato takoj ukrepajo, povprečni pa se vedno izogibajo sprejemanju odločitev. Najuspešnejši vodje nastopajo tudi v vlogi trenerja. Premagujejo težave, odstranjujejo ovire in utirajo pot svoji skupini. Delavcem nudite potrebno zaledje,sredstva,informacije,znanje in spodbudo. Kako?…

 

Tema predavanja:

 1. Kako postati vrhunski vodja
 2. Oblikovanje zmagovalne skupine
 3. Kateri so osnovni dejavniki motivacije
 4. Vodja, trener in svetovalec
 5. Učinkovito reševanje problemov

 

Cilj predavanja:

Cilj predavanja je da spoznate  tri osnovna pravila, ki jih morate spoznati, če želite postati vrhunski vodja.

Prvo pravilo pravi, o  bistvenih lastnostih vodje in vodenja. Vodenje je danes daleč najpomembnejši dejavnik uspeha oziroma neuspeha sodelavcev.

Drugo pravilo je, da se lahko vsaka dobra lastnost delavca spremeni v slabost, če je ne uporablja na primeren način oziroma če delavca niste postavili na ustrezno delavno mesto.

Tretje pravilo je, da lahko vsaka šibka točka postane prednost, če jo znate pravilno izkoristiti.

IZVEDBA SEMINARJA

Kako iz povprečnih sodelavcev zgradite zmagovalni tim?

Time sestavljajo skupinski igralci, ne super zvezde

V življenju imate dve možnosti; ali vse storite sami, ali pa pustite, da to stori kdo drugi. Ali boste kot vodja oziroma človek v veliki igri življenja postali uspešni, je na prvem mestu odvisno od sposobnosti za skupinsko delo in kasneje od talenta, ki ga vodja skupine uporablja za spodbujanje delavcev. Najprej si morate biti na jasnem glede vaših prednosti in pomanjkljivosti. Kot vodja morate vedeti tudi, da je na koncu vse odvisno od maksimiranja prednosti, močnih strani posameznih članov skupine. Poleg tega pa morate tudi premisliti, ali obstaja kdo, ki ni primeren za opravljanje dodeljene mu naloge.

Skupina mora imeti jasno zastavljene cilje, od vsakega delavca lahko zahtevamo vrhunsko opravljanje nalog in vsakega razporedimo na mesto, kjer lahko prispeva po svojih najboljših močeh. Na ta način boste na igrišču še velikokrat premagali tekmece.

Tema predavanja:

 1. Oblikovanje zmagovalne skupine
 2. Osnovni dejavniki motivacije
 3. Pet korakov do motivacije tima
 4. Delati zagon – spodbujanje odlične delavne uspešnosti zaposlenih

Cilj predavanja:

Spoznati tri osnovna pravila, ki jih morate spoznati, če želite postati uspešni.

 1. Prvo pravilo pravi, da je vsaka velika težava na začetku le manjši problem, ki bi ga lahko pravočasno odpravili.
 2. Drugo pravilo je, da se lahko vsaka dobra lastnost delavca spremeni v slabost, če je ne uporablja na primeren način oziroma če delavca niste postavili na ustrezno delavno mesto.
 3. Tretje pravilo je, da lahko vsaka šibka točka postane prednost, če jo znate pravilno izkoristiti.
IZVEDBA SEMINARJA

Vodenje v času korona krize

V času izrednih razmer »korona krize« je vodenje sodelavcev izredno zahtevno. V tej situaciji je izredno pomembna čustvena zrelost vodij. Tudi vodje so postavljeni v novo in stresno situacijo, ki od njih zahteva še veliko več truda in zavzetosti.

Trenutno je vse zelo zapleteno, a se bo tudi korona čas iztekel. Zato je izredno pomembno zavedanje, da si bodo sodelavci za vedno zapomnili, kdo jim je stal ob strani v trenutkih, ko ne vemo, ali nas bolj skrbi za zdravje ali našo prihodnost. Prav iz tega razloga zahteva vodenje v času krize strateški, strokoven, družbeno odgovoren in celostni pristop na tem področju.

Vodenje na daljavo je vedno kompleksno in zahtevno, če pa imate, s svojim timom, kakovostne odnose in dobro komunikacijo, boste skupaj premagali tudi ovire dela na daljavo. Na mesto vodje niste bili postavljeni, ker ne bi zmogli, ampak zato, ker ste svoje sposobnosti v težkih situacijah že izkazali. Tudi v tej situaciji se boste izkazali in boste bogatejši za novo znanje vodenja na daljavo. Brez zaupanja, dobro sodelovanje ne steče. Pomeni vzpostavitev dvosmerne komunikacije, zaupanja in iskanja ustreznih rešitev znotraj objektivnih omejitev.

Zlasti v primeru nenadnega prehajanja na delo na daljavo je pomembno, da se vodje zavedajo, da to povzroča zaposlenim stres in negotovost. Zato morajo  vodje zaposlenim prisluhniti, predvsem njihovi zaskrbljenosti in pomislekom ter sočustvujejo z njihovimi težavami. Če zaznate, da je vaš zaposleni v stresu in ima občutke tesnobe ali osamljenosti, ga je potrebno vprašati, kako se počuti in kako mu lahko pomagate.

Ne glede na to, kakšen je bil do sedaj vaš stil vodenja, je dejstvo, da morajo vodje prihodnosti  ̶  vsi, brez izjeme  ̶  osvojiti nov način dela in vodenja. Uspešno delo od doma je v veliki meri (po raziskavi Gallup iz 2020 celo v 70 %) odvisno od angažiranosti vodij in njihove podpore zaposlenim. Kredibilnost v očeh naših zaposlenih in poslovnih partnerjev in zaposlenih je zdaj ključna. Ostati moramo zaupanja vreden delodajalec in poslovni partner. Iz cone udobja in varnosti nas premakneta dve čustvi: strah in upanje.

Tema predavanja:

 1. Odlike vodje v času korona krize
 2. Podpora vodij svojim zaposlenim na delo od doma
 3. Zagotoviti spodbudno in uspešno medsebojno komunikacijo
 4. Vzpostavite redno preverjanje zaposlenih
 5. Pozitivne in negativne plati dela od doma

Cilj predavanja:

Cilj predavanja je spoznati načela sodobnega vodenja. Prihodnost vodenja in vodje se morajo znati  prilagoditi, da bodo razmere delovale za vse vpletene. Spoznali boste nujnost karizmatičnega vodenja  za utrjevanje zaupanja in  medsebojnih dobrih odnosov. Na kakšen način motivirate sodelavce in zagotovite izhod iz krize kot zmagovalci.

Čeprav mnogi vodje svoje ekipe prvič vodijo od »daleč«, lahko uspejo, če imajo v mislih temelje odličnega vodenje zaposlenih, ki delajo od doma.

IZVEDBA SEMINARJA

Medgeneracijsko sodelovanje v času koronakrize

Čas koronakrize predstavlja in zahteva od podjetij in posameznika hitre spremembe in prilagoditve potrebam trga. Če kdaj, je sedaj potrebno združiti različna znanja in sposobnosti posameznikov, da iz te krize odidejo kot zmagovalci in ne kot poraženci.

Medgeneracijsko sodelovanje temelji na medgeneracijskem učenju, ki zagotavlja prenos, izmenjavo znanja in izkušenj na področju dela ter solidarno pomoč med generacijami. Mlade generacije s prenosom znanja in izkušenj veliko pridobijo ter lažje vstopajo na trg dela, starejši pa ostajajo dlje časa aktivnejši na trgu dela.

Ne glede na to, ali vaše podjetje deluje v delovno intenzivni panogi ali opravljate visoko tehnološke procese, so zaposleni tisti, ki ustvarjajo posel. Brez zaposlenih tudi posla ni. Zato je medgeneracijsko sodelovanje prav tako pomembno kot je motiviranje starejše in mlajše generacije zaposlenih.

Starejši bodo leta 2060 predstavljali skoraj tretjino prebivalstva Slovenije.

Prebivalci Slovenije smo bili v 2016 stari povprečno 43 let, pred petdesetimi leti pa 33 let, čez nekaj let bo v Sloveniji vsak četrti prebivalec starejši od 55? Upokojenci  lahko nadaljujejo delo za skrajšani delovni čas ali kot zunanji svetovalci.

V podjetju je treba poskrbeti za optimalno mešanje generacij in optimalno oblikovanje medgeneracijskih odnosov. Mlajši delavci imajo npr. več izkušenj z novimi tehnologijami, medtem ko imajo starejši delavci večjo mrežo stikov in več izkušenj, kako ravnati v konfliktnih situacijah v podjetju, z zahtevnejšimi strankami ipd. Dejstvo je, da se svet spreminja in da so vse generacije primorane, da stopijo v korak s spremembami in se jim znajo ustrezno prilagoditi. Pomembno je, da razumemo, kako se svet spreminja, da ostanemo budni in vedoželjni in da delujemo, da se ne izključimo in ne dovolimo, da bi nas drugi potisnili na družbeni rob. Medgeneracijsko sodelovanje tukaj odigra ključno vlogo saj poskrbi, da se konstantno izmenjujejo znanja in izkušnje.

Tema predavanja:

 1. Pomen medgeneracijskega sodelovanja
 2. Medsebojno sodelovanje in medsebojni odnosi
 3. Planiranje dela, časa in ciljev
 4. Motivacija posameznika in tima pri doseganju skupnih ciljev.

Cilj predavanja:

Namen predavanja je prikazati izredno pomembno sodelovanje med generacijami za uspešno in zadovoljno delo. Kako planirate delo, čas in cilje, da izkoristite vrednote in edinstvenost posameznika v sodelovanju.  Pri doseganju skupnih rezultatov je pomembno tudi nekaj humorja, iger in nagrad za prijazno in sproščeno sodelovanje.  Medsebojno zaupanje, rodi vrhunske rezultate. Naj gresta mladost in modrost z roko v roki.

NAVEŽIMO KONTAKT!

Pošljite povpraševanje

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke