UDELEŽILI SMO SE SREČANJA IN DRUŽENJA REJNIŠKIH DRUŽIN V PORTOROŽU OD 13 DO 15.11.2021

Otroci hočejo objem, naročje, prijazno besedo, dotik, nekoga, da jim prebere pravljico, nekoga, da se z njim smeje in pogovarja.  (John Thompson)

Delavnico na temo :

MALA ŠOLA RETORIKE je izvedla Dragica Korenjak, članica Lions kluba  Maribor Zarja

Za obdaritev otrok  je poskrbela visokošolska univerza;  Alma Mater Europaea – ECM

 Otroci v rejništvu so tisti otroci, ki del svojega otroštva preživijo v rejniški družini. Zaradi stresnih situacij v njihovem življenju potrebujejo posebno podporo in pomoč ter razumevanje tako rejniške družine kot biološke družine in strokovnih delavcev centra za socialno delo, šole ter drugih.  Vse aktivnosti v rejništvu naj bi se izvajale izključno v korist otroka in njemu v pomoč.

Lani v rejništvo 80 otrok .Lani je novo priložnost življenja v urejenih razmerah rejniških družin dobilo 80 otrok, skupaj pa je bilo januarja letos v rejništvu 814 otrok in mladostnikov.  Od tega jih je 191 živelo v družinah, ki so bile z njimi sorodstveno povezane, torej bodisi pri stricih, tetah, babicah, dedkih ali drugih sorodnikih.

Čeprav je rejništvo mišljeno kot začasna rešitev, ki naj bi trajala samo do ureditve razmer v matični družini, začasnost pogosto postane trajna. Posamezen otrok v povprečju v rejništvu ostane sedem let in dva meseca.

Lani se je rejništvo končalo za 90 otrok, le 14 se jih je vrnilo domov k svojim staršem, štirje otroci so bili posvojeni, sedem jih je odšlo v različne zavode, 65 pa jih je stopilo na svobodno pot, ker so bodisi postali polnoletni, se zaposlili ali izgubili status dijaka oziroma študenta. (VIR: dnevnik.si)

Pri vsakem delu je najpomembnejši začetek, zlasti še, če imamo opravka s čim mladim in nežnim. (Sokrat)

Dragica Korenjak, dil. Manag.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke