PRODAJA ZAVAROVANJ KOT POKLIC

Prodajanje je posebno področje, ki je na dnu lestvice odprto. Na nižjih lestvicah se lahko vsak vključi v prodajo. Če želimo prodajati, poklica ni težko najti. Vedno lahko najdemo kakšno stvar, ki jo je treba prodajati. Zavedati pa se moramo, da nikjer ne moremo uspeti čez noč. Prvi rezultati v prodaji vam nudijo zgolj siromašen zaslužek. Dobili ste priložnost in možnost, da uporabite svoje vrednote za pot – vzpon navzgor.

Predavatelj za motivacijo Zig Ziglar pravi: »Dvigalo za vrh je pokvarjeno. Po stopnicah morate.«

Povzpeti se morate na podlagi svojega odločnega truda. Za trdo delo ni nadomestila in bližnjice. Tudi vse navdušenje in energija na svetu vam ne bosta pomagala, če ju ne boste uporabili v delu. Dnevno se morate učiti in spreminjati. Ko se izboljšate, prodate več in boljšim, zahtevnejšim strankam. Tako tudi vedno več zaslužite. Če vse to naredite, bo za vašo prihodnost poskrbljeno.

V prodaji ni ovir, razen tistih, ki si jih postavite sami. Če se obnašate pogumno in samozavestno, bo pogum kmalu postal vaše gorivo, ki vam bo služilo vsak dan. Na ta način lahko stopite na pot vrhunskega prodajalca.

Pot do vrha je dolga, vendar svetla in tlakovana. Izbrati si morate le vozni pas, po katerem boste vozili. Upoštevati morate le zakone varne vožnje. V prodaji in na poti do vrhunskega prodajalca prav tako upoštevajte osnovne zakone in se spreminjajte.

Uspeh ni naključje. Uspeh je posledica nenehnega, vztrajnega, nepopustljivega sledenja ciljem, ki ste si jih zastavili v življenju.

Uspešni ljudje niso vselej pametnejši ali na sploh sposobnejši od drugih. Odlikujejo se le po tem, da so odkrili temeljna NAČELA uspešnosti in jih začeli uporabljati. Izreden uspeh se rodi iz železne discipline.

Poklic prodaje zavarovanj zahteva popolno predanost poslu. Dobro moramo obvladati tudi strokovna znanja, ki so pomembna za samozavesten prodajni razgovor v praksi. Dokler ne razumemo in ne poznamo izdelka, ne delamo prodaje. Kajti na vprašanja, ki nam jih postavi kupec, morate vedno znati odgovoriti. Prepričanje in navdušenje sta gonilna sila v prodaji.

TRŽNA STRUKTURA:

  • 3.400 zavarovalnic (zmanjšanje za 2,5 % glede na preteklo leto 2016),
  • 950.000 neposredno zaposlenih (V EU se je število zaposlenih v zavarovalništvu zmanjšalo za 0,9 %. Na nacionalni ravni imajo najvišjo stopnjo zaposlenosti v Avstriji (7,6 %) in v Grčiji (7,7 %), medtem ko je bilo največje zmanjšanje zaposlenosti na Danskem (-15,3 %) in na Češkem (-7,2 %).)
  • distribucijske strukture na trgih EU so raznovrstne, prilagojene potrebam  potrošnikov in se nenehno razvijajo.

Eden glavnih distribucijskih kanalov je prodaja življenjskih zavarovanj preko banke (Turčiija in Malta vsaka po 83 %, Italija 77 %, Francija 65 % in Španija 49 %).

V Angliji so večino življenjskih polic prodajali zavarovalni posredniki 68 %.

Glavni distribucijski kanal v Sloveniji so bili zavarovalni zastopniki 72 %, prav tako tudi v Luksemburgu 54 % in pa v Nemčiji 48 %.

Na velikih in majhnih trgih se prodaja premoženjskih zavarovanj v glavnem porazdeli preko zastopnikov in posrednikov. Tako prevladuje prodaja preko zastopnikov v Italiji (79 %), v Turčiji (69 %), v Sloveniji (66 %), na Poljskem (62 %) in na Portugalskem (55 %).

Preko posrednikov pa se sklene 61 % neživljenjskih zavarovanj v Belgiji in v Angliji 52 %.

Nasprotno pa je imela Hrvaška največji 61-odstotni delež neživljenjskih zavarovanj, ki se prodajajo neposredno oz. direktno. Sledijo ji Finska (51 %) in Francija (33 %).

(Vir: www.insuranceeurope.eu, februar 2019)

https://www.dkorenjak.eu/images/phocagallery/Dogodki2019/kategorija48/thumbs/phoca_thumb_l_slika1_30.4.2019.jpg
https://www.dkorenjak.eu/images/phocagallery/Dogodki2019/kategorija48/thumbs/phoca_thumb_l_slika2_30.%204.%202019.jpg

Je torej eden izmed NAJZAHTEVNEJŠIH poklicev in zahteva POPOLNO predanost. (Vir: www.dkorenjak.eu) Mnenje iz našega seminarja: “… delamo, za prvo četrtletje smo VEČ kot odlični!” (S.A.)

Najnovejša zavarovalna statistika v Evropi kaže, da so bruto obračunane premije v Evropi zrasle za 4,7 % na medletni ravni na 1.213 milijarde EUR v letu 2017, pri čemer je bila največja rast na področju splošne odgovornosti in življenjskega zavarovanja. Plačane terjatve in provizije so se povečale za 8,8 % na 1.014 milijarde EUR, kar je 2,8 milijarde EUR na dan.

Skupni naložbeni portfelj se je povečal za 1,2 % na 10.226 milijarde EUR, industrija pa je ohranila svoj položaj največjega institucionalnega vlagatelja v Evropi. (Vir: www.insuranceeurope.eu)

https://www.dkorenjak.eu/images/phocagallery/Dogodki2019/kategorija46/thumbs/phoca_thumb_l_slika%203.jpg
https://www.dkorenjak.eu/images/phocagallery/Dogodki2019/kategorija46/thumbs/phoca_thumb_l_slika%205.jpg
https://www.dkorenjak.eu/images/phocagallery/Dogodki2019/kategorija46/thumbs/phoca_thumb_l_slika%206.jpg
https://www.dkorenjak.eu/images/phocagallery/Dogodki2019/kategorija46/thumbs/phoca_thumb_l_slika%202.jpg
https://www.dkorenjak.eu/images/phocagallery/Dogodki2019/kategorija46/thumbs/phoca_thumb_l_slika%204.jpg

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke