successful, think, businesswoman

POZNATE VAŠE REAKCIJE IN ZNAČAJ V ČAČKARIJAH IN V DREVESIH?


1. ČAČKARIJE

Nekdo riše vijolice, drugi kocke, tretji vleče črte, četrti je videti ves zatopljen v risanju hišic.

Torej naša podzavest si išče izhod skozi svinčnik in se razkrije v podobah, ki nastajajo brez sodelovanja človekove volje. Naslednje zanimive analize čačkarij temeljijo na ugotovitvah grafologov in psihologov.

2. DREVESA

Risba z drevesom temelji na dolgoletnih raziskavah švicarskega psihologa dr. Charlesa Kocha, ki vodi Inštitut za psihotehniko v Luzernu.

Če želimo spoznati značaj znancev, jim naročimo naj narišejo drevo, risbo pa primerjajmo z eno izmed spodnjih risb in preberimo razlago ob njej.

Največkrat je takšno risanje nezavestno odtegovanje sugestivnemu vplivu sogovorca.

Vemo, da se tudi Napoleon, Bismarck in Richelieu niso mogli odreči čečkanju po papirju.

Geometrijski liki:
Tak človek se težko podredi ukazom, s težavo se prilagaja disciplini. Nekoliko egoističen je in ima več fantazije, kot je pripravljen priznati.
Ladja s stopničasto nadgradnjo:
Izdaja nezadovoljnost s trenutnim življenjskim okoljem, potrebo po napredovanju, pa tudi po spremembi okolja.
Žagini zobci:
Izražajo napadalnost, izrazit egoizem, pomenijo tudi prikrite manjvrednostne komplekse.
Spirale, krogi, ki se širijo od sredine navzven:
Zadrževana strast, pa tudi razočaranje zaradi neuresničenih častihlepnih načrtov, ki bi jih bilo težko izpeljati. Ljudje, ki rišejo take vzorce, imajo skoraj vedno težave s vetom okoli sebe.
Rožice:
Človek, ki riše rožice, marsikaj prekriva. Pozoren je samo nase, svoje misli skriva. Pogosto ima težave, ker nima stika z ljudmi.
Kratko debelo deblo in navzgor kipeča drevesna krošnja izdajata zaupanje vase, ustvarjalnost, potrebo po uveljavljanju in doseganju ciljev, potrebo po uveljavljanju tudi v duhovni sferi, ponos, sposobnost za navduševanje, neizčrpno zanimanje za vse, kar se dogaja v življenju in znanosti.
Nesimetrične drevesne krošnje, ki so nagnjene v velo ali desno, so posebej pomembne. Tiste, ki so nagnjene v levo, izdajajo previdno zadržanost, premišljenost, povezano z mero nezaupljivosti, krošnje, ki so nagnjene v desno, pa kažejo veliko zaupanje vase, vendar tudi notranji nemir in živčnost, včasih domišljavost, ki jo spremlja želja po dejavnosti.
Povešena drevesna krošnja, ki je narisana z eno samo simbolično črto, vendar tako, kakor da bi spodnje veje visele navzdol, izdaja nesposobnost za jasno in hitro odločanje. Človek, ki je narisal tako drevo, najbrž ne bo nikoli nikogar napadel. Njegovo razpoloženje je zelo spremenljivo. Potreben je nasvetov in navodil.
Krošnja s prisekanim vrhom, torej ploščata krošnja, kaže da je človek, ki jo je narisal, izgubil svoj jaz. Ne upira se več, ampak se podreja, zdi se mu, da je pod nenehnim pritiskom. Od njega ne moremo pričakovati odločnega, jasnega mnenja ali odločitve.
To drevo spominja na top, ki je pravkar ustrelil. Nastavki vej so kakor eksplozija plinov iz topovske cevi, krošnja pa kakor dim, ki se širi okoli njih. Taka drevesa rišejo koleriki, ljudje, ki jih rada popade nenadzorovana jeza, pravimo, da so eksplozivni. Z njimi je treba biti previden.
Krošnja je narisana z neštetimi črticami, ki ponazarjajo gosto listjem, skozi katerega pogled ne more podreti. Izdaja lažnivca, goljufa, nastopača, v blažji obliki človeka, ki skuša prikriti svoj značaj ali svoje namene. S takimi ljudmi bodimo previdni, pa če so na videz še tako prikupni.
Neurejene čačke, ki pa spadajo skupaj in ponazarjajo drevesno krošnjo in liste, so znamenje velike življenjske moči, živahnega odzivanja na okolje in zanesljivega nagona, ki pa ga ta človek v praksi ne zna koristno uporabiti. S svojimi odločitvami pogosto preseneča.
Gole veje, ki kakor sončni žarki iz sonca štrlijo iz debla na vse strani, nam dajo slutiti, da se ta človek čuti ogroženega. Včasih vidi napadalca kar v svoji usodi, ki bi jo rad prelisičil. V odnosu z ljudmi je spreten, vendar nestrpen. Rad preizkuša usodo v igrah na srečo.
Drevesna krošnja je podobna kupu ovčje volne. Človek, ki je narisal tako drevo, je vesele narave. Vedno je dejaven. Rad se navdušuje. Malo preveč govori. Pogosto je nadarjen za umetnost. V vsaki družbi se znajde. Težko ga je spraviti v zadrego, saj vedno obvladuje okoliščine.
Oblakom podobna drevesna krošnja izdaja živahnost, dobro razvito fantazijo, prilagodljivost, pogosto nekoliko domišljavost, tudi malce pretirane zahteve do življenja. Na splošno pa se tak človek z ljudmi v svojem okolju dobro razume.

Vir: Risbe so izbrane iz mape švicarskega psihologa dr. Charlesa Kocha iz Luzerna.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
Scroll to Top