writing, pencil, note

VSI SMO PRODAJALCI

Edina stvar, ki jo imaš na tem svetu,
je to kar znaš prodati.
In smešno pri tem je,
da si prodajalec in tega ne veš.
(Arthur Miller)
 

Kdorkoli in kjerkoli ste, karkoli počnete in kjerkoli to počnete, vedno se na določen način tržite. Tega se do sedaj morda niste zavedali, a je res. V prodajnem poklicu ni ovir, razen tistih, ki si jih postavite z dvomi in strahovi.Verjeti in zaupati morate vase ter biti dovolj samozavestni. Kajti v prodaji počnemo tri stvari, ki so pomembne predvsem z naše strani in sicer:uporabljamo svoje telo,govorimo inposlušamo.

Zato moramo biti v dobri formi – fizični, čustveni in duhovni.

In kako naredimo učinkovito predstavitev?

Za uspeh v prodaji morate biti sposobni pripraviti zanimivo in prepričljivo predstavitev. Da bi uspešno prodajali, morate vedno znova ponavljati tri stvari:

  1. Najprej morate poiskati ljudi, ki so pripravljeni kupiti naš izdelek ali storitev (iskanje možnih strank).
    Iskanje možnih strank razdelimo na dva nivoja, kar pomeni, da pričnemo v krogu prijateljev, znancev, sorodnikov.

    V kolikor želimo povečati obseg svojih potencialnih kupcev, vzpostavimo stik z nepoznanimi ljudmi, ki jih srečamo na raznih prireditvah, seminarjih, potovanjih, itd.. Dnevno nagovorimo vsaj eno novo stranko in pridobimo vsaj eno priporočilo. Takšen sistem dela nas pelje na pot vrhunskih prodajalcev.
  2. Druga zelo pomembna stvar – razkriti morate težavo ali potrebo vaše stranke, ki jo lahko vaš izdelek ali storitev zadovolji.
  3. Tretja pomembna stvar – stranki pokazati, da je vaš izdelek ali storitev najboljša rešitev za njen problem. Naredite predstavitev in dobro opazujte stranko, da pravočasno zaznate prodajni signal.

Na koncu morate odgovoriti na vsa njena vprašanja. Stranka mora dobiti občutek, da resnično potrebuje vaš izdelek ali storitev.

Med prodajnim razgovorom ima moč tisti, ki postavlja vprašanja. Vprašanja vzbudijo pozornost. S spraševanjem stranko vedno bolj vpletate v pogovor. Če so vaša vprašanja urejena in v zaporedju, lahko stranko privedete do želenega zaključka, da je vaš izdelek ali storitev točno tisto, kar potrebuje.

Kadar govorite, lahko stranka posluša in istočasno misli na druge stvari. Ko pa vi zastavite vprašanje, pa je vsa njena pozornost usmerjena k vam. Ob postavljanju vprašanj, dobite priložnost, da poslušate.

Zato prihodnost pripada tistim ljudem, ki znajo najbolje postavljati dobra vprašanja in pozorno prisluhniti odgovorom.

Prodajalci še niso nikoli imeli priložnosti za tako lepo življenje kot v današnjem gospodarskem času. Za napredovanje v prodaji resnično ni omejitev. Ko se izboljšate, prodate več in boljšim strankam. Nobena stvar iz preteklosti vas v prihodnosti ne more ovirati.

Kot je napisal Shakespeare:

Preteklost je paradigma.
Ni važno, od kod prihajate, važno je le, kam greste.

Nič se ne zgodi brez prodaje. Prodajalci so gonilna sila vsega dogajanja. Najboljša svetovna podjetja so uspešna zato, ker so odlična v prodaji. Zavedajo se, da lahko imajo najboljše izdelke na svetu, a če jih ne morejo ali ne znajo prodati, ne bodo uspešni.

Prodajalci nikoli ne izgubijo izpred oči pomembnosti prodaje

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke