steering wheel, car, drive

KAJ POVE AVTOMOBIL O SVOJEM LASTNIKU

Ne zanesi se na podobo o ljudeh,
ki si jo ustvaril, razočarali te bodo.
(Ursula Steinbrinker)

Avtomobil nam lahko veliko pove o značaju in lastnostih svojega lastnika.

Marsikdo skuša za luksuznim avtomobilom, ki prinaša ugled, prikrivati svoje manjvrednostne komplekse. Nekdo drug bi bil rad videti mlajši in ima avtomobil, ki je priljubljen med mladino. A ne samo tip avtomobila, tudi barva nam pove veliko. Psiholog za barve prof. Max Luscher pripisuje posameznim barvam avtomobila naslednji pomen:

BELA – Avtomobili v beli barvi »čistosti in nedolžnosti« si izberejo esteti, ki v življenju sledijo jasno začrtani poti in uživajo urejeno, ali pa se vsaj trudijo, da bi bilo videti tako.

RUMENA – V njej se odraža želja, da bi za vsako ceno zbujali pozornost. Hkrati pa rumena barva avtomobila izdaja, da njegov lastnik le s težavo obvladuje napetosti v svojem življenju, da bi se rad osvobodil pritiska in da pričakuje novo življenjsko srečo. Barva kaže zazrtost v prihodnost, za željo po novem in sodobnem.

UMAZANA BELA – Ta nežna svetla barva ugaja sanjačem. Ker pa je hkrati neizrazita, na njej ni videti prahu – kar pripomore, da se marsikdo odloči za avto take barve.

ORANŽNA – Kdor izbere avto oranžne barve, je poln sile in želje po najrazličnejših spremembah, nagnjen je tudi k vročičnim razburjanjem.

RJAVA – Rjava barva ustreza preprosti, umirjeni domačnosti in izdaja potrebo po okrevanju v udobju in duševni sproščenosti.

RDEČA – Barva ljubezni in krvi izraža življenjsko moč, vznemirja in ugaja. Voznik rdečega avtomobila kliče v svet: »Pozor, zdaj prihajam jaz!« Ali po besedah prof. Luscherja: »Rdeča je želja po uveljavljanju, po uspehu, izražanje lakote po tistem, kar nudi krepko, polno življenje. Rdeče je vzpodbuda k dejavnosti, športu, boju in ustvarjalnosti.«

ZELENA – Barva sicer izdaja željo po ugajanju, vendar je brez notranje moči, njena želja po priznanju je pasivne vrste. Ta barva, najmirnejša izmed vseh, kaže na pomanjkanje temperamenta.

SVETLO MODRA – To je barva lahkotne veselosti in brezskrbnosti. Vožnja v svetlo modrem avtomobilu prinaša počitniško razpoloženje.

TEMNO MODRA – Kdor ceni modro barvo, je dobrodušen in miroljuben. Je zvest, zaupanja vreden, daje nam občutek varnosti. Lastnik temno modrega avtomobila ima izpolnjeno življenje.

SREBRNA – V srebrnem avtomobilu pride do izraza lastnikova hladna vzvišenost, ki jo lahko izrazi z besedami: »Ne hodi mi preblizu!« Ljubijo jo ljudje, ki bi bili radi nekaj posebnega.

SIVA – Kdor ima avtomobil sive barve, se ne bo razkril drugim ljudem. Skuša se zavarovati pred tujimi vplivi, da bi se izognil razburjanju.

ČRNA – Ta barva izdaja željo, da bi se z odrekanjem izognili svoji usodi. Lasnik avtomobila najbolj resne barve rad vidi, da z njim ravnamo spoštljivo.

Ko gre za uspeh, ljudi ne merimo v centimetrih, kilogramih, stopnji izobrazbe, barvi avtomobilov, temveč po velikosti njihovega mišljenja, kajti velikost naših misli določa velikost naših dosežkov. Način razmišljanja je ena od redkih stvari v življenju, ki jih lahko nadziramo. Kot je nekoč nekdo dejal:

»Vetra ne moremo usmerjati, lahko pa mu prilagodimo jadra.«

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke