KAKO DO EFEKTIVNOG TIMSKOG RADA?

Ako  želimo postići što veću produktivnost svog tima pa stoga treba znati kako voditi timove, uspješno usklađivati različite stilove rada svojih zaposlenika te konstruktivno upravljati konfliktima koji se pojavljuju unutar tima.

Uspešan timski rad podrazumeva njegovo jasno definiranje i određenje njegovog sadržaja, odnosno da bi timovi uspešno funkcionirali u pravcu ostvarivanja ciljeva, potrebno je jasno definirati zadatke i metode rešavanja problema, kao i način rešavanja eventualnih konflikata unutar tima. Samim tim ciljevi tima moraju biti unapred postavljeni, u sklopu ciljeva ili planova šire organizacijske jedinice u okviru koje se timovi formiraju. Takođe, i pojedinačni zadaci članova tima (ukoliko ih ima) trebaju biti poznati, jasno postavljeni i povezani sa zadacima ostalih članova tima, budući da  tim ne može delovati kao zbir pojedinačnih aktivnosti njegovih članova ukoliko te aktivnosti nisu adekvatno međusobno povezane. Na osnovu navedenih osnovnih čimbenika, može se kreirati profil i struktura tima koji bi trebalo da postigne željeni učinak, pri čemu treba voditi računa da članovi tima budu uključeni u njegovo formiranje i postaviti minimalne uslove i standarde za rad i funkcioniranje timova.

Važno je da cijeli tim zna šta svi ostali u timu rade.
Ovo svakako pomaže da se stvori timski duh i osećaj lojalnosti.

Fotografije sa seminara ZS svetovanje, d.o.o., 27. ožujka 2019. godine

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Kolačiči, koji su nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services
Scroll to Top