KAKO DO EFEKTIVNEGA TIMSKEGA DELA?

Če želimo doseči največjo produktivnost našega tima, moramo vedeti, kako voditi time, uspešno uskladiti različne stile dela svojih zaposlenih in konstruktivno upravljati konflikte, ki se pojavljajo v timu.

Uspešno timsko delo pomeni jasno definiranje in opredelitev vsebine, kar pomeni, da bi timi uspešno dosegali cilje, je potrebno jasno opredeliti naloge in načine reševanja problemov ter način reševanja morebitnih konfliktov v timu. Zato je treba skupne cilje tima določiti vnaprej, v okviru ciljev ali načrtov širše organizacijske enote, v okviru katere se oblikujejo timi. Prav tako je treba poznati posamezne naloge članov tima (če obstajajo), ki so jasno določene in povezane z nalogami drugih članov tima, saj tim ne more delovati kot zbir posameznih dejavnosti svojih članov, če te dejavnosti niso ustrezno povezane. Na podlagi navedenih osnovnih dejavnikov se lahko oblikuje profil in struktura tima, ki naj bi dosegla želeni učinek, zagotoviti pa je treba, da so člani tima vključeni v formacijo in določijo minimalne zahteve in standarde za delo in funkcioniranje tima.

Pomembno je, da celotni tim ve, kaj počnejo vsi v timu.
To zagotovo pomaga ustvariti timski duh in občutek lojalnosti.

Fotografije iz seminarja za prodajno mrežo ZS svetovanje, d.o.o., 27. marca 2019

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke