7 navad uspešnih žensk

Vse dame, ki so uspele pri svojem delu, tega niso dosegle čez noč. Za njimi so leta in leta trdega dela, pa tudi taktiziranja, ki so jih obdržale na površini.

 1. Kako «prodajati« same sebe, a ne tudi svojo dušo?
  Čas je, da se začnete dokazovati tistim, ki to potrebujejo in da ostali slišijo za vas.
 2. Kako sebi ne »zaprete vrata«?
  Poskušajte biti dobre s čim več ljudmi. Nikoli ne veste, kdo bo prišel na kakšno pozicijo, kdo si je s kom dober, s kom boste morale delati.
 3. Kako se obnašati med zlonamernimi sodelavci?
  Pri vsaki zaposlitvi sodelujete s kolegi, ki se borijo s konkurenco in tujimi uspehi ali pa se trudijo uspeti na račun dela in truda nekoga drugega. Z njimi ni enostavno sodelovati, ker nihče ne more ostati imun na takšne stvari. Nikoli se ne opravičujte, ker ste uspešni. Zaupajte svojim instinktom.
 4. Promovirajte se.
  Ni dovolj samo opraviti delo, treba je tudi govoriti o tem, kako se opravi delo, kakšni so nadaljnji koraki in ideje. Pomembno je, da pokažete vse svoje znanje in spretnosti ter predstavite svojemu šefu vaše sposobnosti in razmišljanja.
 5. Učite se tudi iz tujih izkušenj.
  V poslovnem svetu so moški še vedno prevladujoči in ženske včasih zelo težko najdejo podporo in razumevanje s strani moških kolegov. Zato je pomembno, da se pogovarjate s kolegicami, ki so že šle skozi to in se učite iz njihovih izkušenj. Tak pogovor vam bo pomagal pri lažjem reševanju problemov in videti celotno situacijo v drugačni luči.
 6. Kaj mora vsebovati vsaka omara poslovne ženske?
  Vsaka ženska mora imeti za popoln izgled v svoji omari belo klasično bluzo, blazer, elegantne hlače, dobro krojen suknjič, obleko za sestanke in poslovno večerjo ter primerne črne čevlje, kot so npr. salonarji.
 7. Ko gre za poslovna oblačila, je pomembno, da ste vedno elegantne in profesionalne, pri tem pa se počutite prijetno in samozavestno ter puščate pozitiven vtis s svojo komunikacijo na osebah, ki jih srečujete v poslovnem in zasebnem okolju.

V procesu ustvarjanje lastnega uspeha je edina pot, da pogledate vase in tekmujete sami s seboj ter vsak dan delate vse, kar je potrebno, da postanete boljša različica sebe.

Pripravila:
Dragica Korenjak, dipl. manag.
Svetovalka za razvoj prodajnih mrež

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
Scroll to Top