ZAŠTO JE PROFESIJA BUDUĆNOSTI PROFESIJA ZASTUPNIKA ZA OSIGURANJE?

Prema najnovijem izvješću o budućim kretanjima na tržištu rada u Europskoj uniji do 2020. godine pretpostavlja se, da će tri od četiri radnika u EU raditi u uslužnom sektoru, kao što su osiguranje, zdravstvo , prodaja i obrazovanje.

Europske osiguravajuće kuće generiraju 1.170 milijardi eura prihoda od premija, zapošljavaju nešto manje od milijun ljudi i investiraju gotovo 9.600 milijardi eura u privredu!

U 2014. godini prosječna potrošnja za osiguranje  po glavi stanovnika u Europi porasla je za 60 eura odnosno na prethodnu godinu.

Od ukupno 1.964 eura po glavi stanovnika se potrošilo:

  • 1.200 eura za životna osiguranja,
  • 206 eura za zdravstvena osiguranja i
  • 564 eura za neživotna osiguranja.

Direktiva IMD2 donosi i veće zahtjeve koje se odnose na specijalna znanja prodavača polica osiguranja. Novitet je stoga potreba permanentne izobrazbe zastupnika i brokera. Vrlo važna novost u Direktivi je objava svih iznosa, provizija i plaća zastupnika i brokera, tako da potrošač može dobiti uvid koliko od njegove police odlazi za proviziju zastupniku, brokeru ili zaposlenome u osiguravajućem društvu. 

Gdje: u Privredni komori Beograd,  19. 10. 2016. godine

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Kolačiči, koji su nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Za uporabo spletne strani je sprejetje piškotkov obvezno.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Accept all Services